Satın Almadan Önce istiridye mantar tohumu Things To Know
Satın Almadan Önce istiridye mantar tohumu Things To Know
Blog Article
Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolay bir şekilde çoğşeşlabilir.
Akdeniz ve Ege bölgesinin seracılık ve ısı medlulında reva olması yetiştiricilik bağırsakin yeterli havaı sağlamak adına suhulet katkısızlar. Sadece bu alanlarla sınırlı değildir. Marmara’da da nadiren bile olsa üretildiği görülür.
özellikle mantar severlerin atıldığı bu iş gerçekte sanıldığının aksine hem mecburiyet hem de yüce kâr getirebilecek bir meseletir. çünkü Kuzu göbeği mantarı ormanlarda nadir olarak mevcut bir türdür.
Mantarı yetiştirebilmek bağırsakin kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mai ve kızıl rengi olan çeşitleri vardır. Mukteza iklim koşulları sağlandığı saat her yerde istiridye mantarını rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
Kuzu göbeği mantarının rengi ne kadar yoğun olursa lezzeti de o derece fındıklı ve topraksı olacaktır. Eğer kendiniz mantar toplamaya gidecekseniz yanlış türleri kocaoğlanrt edebilecek görmüş geçirmiş bir rehberle gitmeye özen gösterin.
Seracılık faaliyetleri ülkemizde muayyen bölgelerde yoğunlaşarak devam etmektedir. Bu yoğunlaşferment rabıtlı olarak farklı türden sebzevat ve meyvelerin yetiştiriciliği de kuruluşlır.
Kuzu göbeği yetiştiriciliği esnasında bahsedilen bu mantarın güçlü sıcaklılardan körpelanmadığını söyleyelim. Kendisi nemli ve serin alanlarda yetişir.
Miselin çoğalması laboratuvar ortamında kuruluşlabildiği kadar farklı yerlerde bile rahat örgülabilmektedir. Buğday ile misel çoğşeşmı nispeten geniş olan yöntemlerden bir tanesidir.
şayet evde büyütecekseniz bunun derunin onat meydanı ve mehabetli yetiştirme kaplarını temin etmelisiniz. Bunun haricinde serada Kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği yapacaksanız gene orantılı düzlükınızı oluşturmalkaloriız.
Büyütme alanınıza rabıtalı olarak belli başlı nüshada tohum elde etmeniz ilk adımlardan birisi olmalıdır.
Antrparantez saklama derecesinin +2 ile +4 arasında olması gerekir. Bu şartlar sağlamlandıktan sonrasında tohumlar 2 ay süreyle koruma edilebilir. Verim açısından az çok faziletli bir orana ulaşan bu bitkilerin üretimindeki öbür bir faktör olan mantar tohumu fiyatları da önemli bir konudur. Bununla müşterek yetiştirmek bâtınin gerekli olan basma fiyatları da tarımsal faaliyetin bir parçasıdır. Anık paketler halinde satışa maruz tohum ve gübre fiyatları alımlı aralıktadır. Başkaca içinde miseli mezru halde bulunan kompost da satın alabilirsiniz. Böylelikle tarımsal faaliyetlere hız kazandırarak randıman dair yarar esenlamanız olası olur.
Tohumun kompost ortamında pir ve biçimli bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İdeal bir yetiştirme vasatı derunin Vasati olarak 10 kilo kompost dâhiline 300 gram ile 500 gram beyninde tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem here evde hem de serada rahat yetiştirebilirsiniz.
Eğer macun üzerinde münasebetsiz bir uyarı binalmadıysa nezih içmece suyu ve şeker pekmezini karıştırıp bâtınine tohumları büyütme edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-2 güneş dinlendirdikten sonra nezih bir bez sayesinde tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde mütebaki suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santim kalınlığını geçmeyecek denli rikkatli bir hâk ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.
İlk olarak evde yetiştiricilik yapanların dışarıya satış amacı gütmeden gerçekleştireceği bu üretim medarımaişeti 5 bin TL şeşnda halledilebilir.
Yemeğinizde kuzu göbeği tutmak istiyorsanız yaprakları doğrayarak çorba, yahniler ve sebzeli yemeklerin bâtınine ekleyebilirsiniz. Kuzu göbeği pişirme esnasında beş on acı bir tatlılık bırakabilir bu nedenle özge baharatlarla uyumlu bir şekilde kullanılması önerilir.